Att lära sig bli arkitekt

LighthouseFörst behöver vi veta vad arkitektur är och NE (tillgängligt via Fronter) kan ge oss definitionen. Wikipedia är mycket utförligare kring arkitektur men kräver att du kollar källor och jämför med alternativ information. Observera hur brett området är.

MIT och många andra framstående högskolor har fria internetkurser där det går att först få en överblick över vad högskolan kan lära ut och sen få hjälp att lära sig det.

Någon typ av tidskrift för området som berättar om det som är aktuellt och förklarar begrepp och tekniker. Tidningen arkitektur är en av de större svenska.

Att resa och surfa för att se så många byggnader och platser som möjligt är ett sätt att hämta in idéer. Det är förstås bra att fråga om, läsa på om byggnadsteknik, materialval, mm mm.

En Arkitekturskola berättar om sin verksamhet:

En föreläsare berättar om hur vi kan lära av naturen för arkitektur

Annonser

6 thoughts on “Att lära sig bli arkitekt

 1. 1. NE, för att det är en pålitlig sida där man kan få information om vad en arkitekt är och vad dem gör, man behöver dock ha tillgång till denna hemsida, vilket vi inte har.

  2. http://www.austria.info/se/tags/arkitektur en hemsida där man kan läsa om olika ställen som erbjuder fina bilder på arkitektur och byggnader från Österrike.

  3. wikipedia, denna hemsida är inte så pålitlig, men man får oftast en bra basic information på wikipedia. Man kan läsa om arkitekts etymologi, yrkesroll, utbildning, mm. Den information man hittar på wikipedia, ska man alltid kolla upp någon annan stans så att man vet att informationen stämmer.

  4. http://www.white.se, är en bra källa för att hitta inspiration. På hemsidan finns bara bilder från Sverige och man får en bild av den svenska designen. Både modernt och gammalt.

 2. Första länken: Förklarar vad innebär att vara en arkitekt.
  Andra länken : berättar om hur bra arkitekt skolan i Stockholm är. Väldigt inspirerande.
  De två sista : Visar bilder på fina byggnader som duktiga arkitekter skissat.

 3. http://www.saco.se/yrken-a-o/arkitektyrken/ – Här förklaras det grundligt vad man jobbar med som arkitekt.

  http://www.bostadslaget.se/eb/arkitektrad/vadgor.html – Här får man reda på att en arkitekt inte bara designar hus utan oxå trädgårdar, torg m.m.

  http://www.utbildningssidan.se/eg/sok/arkitekt – Här förklaras hur du ska gå till väga för att kunna bli en arkitekt.

  https://www.arkitekt.se/student/arkitektutbildningarna/arkitekt/ – Här kan du hitta information om bårde uppgiften man har som arkitekt, även vilka skolor du kan söka för att bli arkitekt.

  http://www.konstfack.se/sv/Utbildning/Kandidatprogram/Inredningsarkitektur–Mobeldesign-180-hp/ – Här förklaras vad en inrednings arkitekt gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s